12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

10.03.2023 tarihinde saat 14.40'da Çıldır Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda idareciler, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Günü Programı gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılan program, okulumuz Meslek Dersleri Öğretmeni Faruk BEŞKAYA' nın Kur'an- Kerim Tilaveti yapması ile başladı.

Programı okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Devran YILMAZ' ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve hazırlamış olduğu gölge oyunu, ''Kabul Edildi İstiklal Marşı'' şiirinin okunması ve İstiklal Marşı konulu kısa oyun takip etti.

Merhum Mehmet Akif ERSOY' un ''Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.'' temennisiyle kaleme aldığı İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir. Bu amaç doğrultusunda programda Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı'mızın şanlı tarihimiz açısından önemine bir kez daha vurgu yapıldı. Program sonunda anı fotoğrafları çekildi.

Programımızda bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Okul Müdürümüz Korhan KARAKAYA' nın şahsına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bizlere armağan edilen bu eşsiz marşın mısralarında yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeyi temenni ediyoruz. Ne diyor Akif: '' Korkma, cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz.'' bu düsturla, daima hak yolunda yürüyebilenler olma temennisiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY' u saygıyla anıyoruz..

13.03.2023 107

13-03-202313-03-202313-03-202313-03-202313-03-202313-03-2023